3 Nisan 2015 Cuma

Dedektör makarası

Yer altının görüntülenmesinde kullanılan dedektörler, elektromanyetik dalgalar yayarak toprağın altında bulunan metallerin saptamasına imkan sağlayan elektronik aletlerdir. Dedektörler, istenilen bölgeye elektromanyetik alan iletirler.
Bu elektromanyetik alan içerisinde bulunan metallerin enerjisini saptayabilmek için daimi olarak radyo sinyalleri gönderir. Dedektöre ait arama makarası de dalgaların çarpma şiddeti ve geri dönüşünden yola çıkarak ebat ve derinlik hesabı yapar. Metal dedektörü 10 santimetre den bir çiviyi idrak edebiliyor. Sakın öyle profesyonel bir aletmiş gibi idrak etmesin. Yalnızca sizlere fikir verebilir emeliyle meraklı arkadaşlar için yayınladım.
Makaraların bağlı olduğu BC547 transistörler Faz kaymalı osilatör olarak kullanılmaktadır. 1 kiloohm luk potansiyometre bait bir toprak ayarıdır. Bu potu dedektör makarası yerden ve etraftan etkilenmeyecek bir yükseklikte tutarak ses çıkmayacak şekilde hassas olarak ayarlanıp metale ondan sonra yaklaşılmalıdır.

Bizler abcdedektor.com olarak sizlere, metal dedektörü, altın dedektörü ve daha birçok konu hakkında yardım olarak işlerinizi kolaylaştırmaktayız. Sağlam ve kaliteli dedektör için tek adresiniz abcdedektor.com, bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. 

Dedektör makarası Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder